Vse kulture so primerne za ekološko predelavo in so brez uporabe genske tehnike.


Šifra Izdelka
Izdelek
Zavitek/litrov
Alp D

CHOOZIT Alp D

Srednje hitro do hitro, počasna citratna fermentacija, majhna vrednost CO2, pretežno tip L(+), za poltrdi in trdi sir.

(100 DCU) 1.000 l
HO YM-B

HOLDBAC YM-B

Počasna zaščitna kultura za blago kisanje. Tvori mlečno kislino tipa L(+), ocetno in propionsko kislino. Na biološki način deluje proti neželjenim mikroorganizmom, kot denimo kvasovke, plesni in heterofermentativni laktobacili.

(100 DCU) 1.000 l
YO 401 5u

YO-MIX 401 5u

Blagi jogurt z minimalnim dokisanjem(ne pod pH 4) in visoko viskoznostjo.

(50 DCU) 500 l
YO 401 10u

YO-MIX 401 10u

Blagi jogurt z minimalnim dokisanjem(ne pod pH 4) in visoko viskoznostjo.

(100 DCU) 1.000 l
P 222

PROBAT 222

Odporna kultura za hitro kisanje, primerna za skuto, sir, sveži sir, izdelke iz kislega mleka in za maslo. Mlečna kislina pretežno tipa L(+).

(100 DCU) 1.000 l
YO 215

YO-MIX 215

Probiotična polisaharidna kultura za blago kisanje z bifidus in acidophilus bakterijami. Mlečna kislina pretežno tipa L(+).

(100 DCU) 1.000 l
YO 601

YO-MIX 601

Klasičen jogurt z visoko viskoznostjo in z močno jogurtno aromo, posebej primerna za jogurtne napitke in sadno sirotko.

(200 DCU) 2.000 l
PR

PENICILIUM ROQUEFORTI

Kultura modre plesni.

(500 DCU) 500 l
PC

PENICILIUM CANDIDUM

Kultura bele plesni na površini sira, npr. Camembert, Brie in za mnoge druge sire z belo plesnijo.

(500 DCU) 500 l
BP

BACTERIUM PROPIONI

Kultura, ki proizvaja tipična očesa (luknjice) in aromo, npr. Ementalski sir, Gruyere.

(500 DCU) 500 l
BL

BACTERIUM LINENS

Kultura rdeče maže. Za površinsko zorenje sirov z rdečo mažo, npr. Limburški sir.

(500 DCU) 500 l



Skladiščenje: kulture je potrebno skladiščiti v zamrzovalniku pri temperaturi najmanj -18° C.

Pakirna enota in minimalna količina, ki jo je možno kupiti je 1 zavitek.